El Govern municipal aposta per obrir a la ciutat el projecte del Port i la reforma del Gorg

Nota de Premsa:

Aquesta setmana s’ha iniciat una ronda de contactes i treball amb les associacions de veïns que s’articularà en una comissió regular de treball i una jornada oberta al setembre amb l’impuls de la FAVB

El primer tinent d’alcaldia i regidor de l’Àmbit Badalona Habitable ha destacat que el projecte d’urbanització de la rambla del Gorg i el canal continua endavant

El primer tinent d’alcaldia i regidor de l’Àmbit Badalona Habitable, Oriol Lladó, el regidor d’Espais Públics Javier López i la regidora delegada del districte 5, Agnès Rotger s’han reunit aquest matí amb les associacions de veïns dels barris del Front Marítim, Progrés, Joaquim Ruyra, Congrés, Pep Ventura i amb l’associació afectats Canal Badalona, amb presència de la Federació d’Associació de Veïns de Badalona (FAVB). El regidor, que es va reunir ahir dimecres amb els representants de l’associació de veïns de Gorg Mar, ha destacat que el projecte d’urbanització de la rambla del Gorg i el canal continua endavant.

L’alcaldessa de Badalona Dolors Sabater ha saludat els assistents i els ha fet arribar un missatge de tranquilitat i compromís amb la transparència i potencial de l’operació.


Durant la trobada, Oriol Lladó ha traslladat als veïns el compromís del govern de garantir la transparència i l’interès comú del projecte de desenvolupament urbanístic d’aquest àmbit. També els ha explicat que “el govern treballarà a partir d’ara per garantir un millor control ciutadà i una major retorn social de l’operació, tot garantint una major participació de la ciutadania”.

El primer tinent d’alcaldia i regidor de l’Àmbit Badalona Habitable ha afirmat que «els objectius polítics del govern vinculats amb el projecte són els de garantir l’obertura de la nova urbanització a la ciutat, assegurar el manteniment futur de l’espai, revisar i millorar la mobilitat a la zona i fer que el port i el canal esdevinguin un motor econòmic al servei d’una ciutat més cohesionada i amb majors oportunitats per a tothom». Cal destacar que el nou govern s’havia compromès a revisar el projecte amb l’objectiu de millorar-lo i que fins avui no havia fet un posicionament oficial sobre aquest tema.

Oriol Lladó ha indicat que “el projecte del port canal com a figura urbanística de desenvolupament a la zona continua endavant, amb l’objectiu d’enllestir una obra ja començada amb expectatives consolidades i on la propietat a través de la figura de reparcel•lació per cooperació ja ha destinat una part molt important de recursos”. També ha destacat que “la FAVB ajudarà a definir el marc de participació en el qual es tractaran de forma consensuada aspectes que ara caldrà abordar, com la definició d’equipaments previstos, la gestió i manteniment dels espais mentre durin les obres, la mobilitat i els usos futurs dels espais.

D’altra banda, el govern està treballant per obrir el consell d’administració de Marina Badalona a la participació de la FAVB o de les associacions de veïns i està recopil•lant informació per assegurar que la ciutadania té accés a tota la informació vinculada amb el projecte mitjançant un web i de forma física als districtes. En aquesta línia, a finals de setembre, es farà una primera jornada de treball oberta a la ciutadania per informar del projecte en el seu conjunt i definir la manera com a partir d’ara es va conduint.

Lladó també ha explicat que en les darreres setmanes el govern ha treballat estretament amb l’actual gerència de Marina Badalona, s’ha donat conformitat a les obres d’urbanització del carrer de Ponent prevista en el projecte d’urbanització, i s’ha acompanyant la gerència en diferents tràmits vinculats amb la gestió econòmica de l’operació.

“A hores d’ara, també s’està treballant en la definició de les bases que han d’obrir a concurs el futur hotel previst en l’operació, un element molt important per al futur de tot aquest projecte. Aquest és un aspecte clau que ara mateix té la màxima prioritat», ha apuntat el tinent d’alcalde de Badalona Habitable, «on escoltarem també els veïns”.

Badalona, 16 de juliol de 2015

Esta entrada fue publicada en 5 Canal del Port y etiquetada . Guarda el enlace permanente.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

FeeNOu

Por favor, escriba el texto anterior: